Web Analytics

Handboek voor de dienstplichtig soldaat B.D. - van Heutsz Beveiligings Compagnieën

Logo van Heutsz IBC
1955
1996
Ga naar de inhoud
Handboek voor de dienstplichtig soldaat B.D.
Iedere dienstplichtige soldaat ontving op de eerste dag van zijn diensttijd het Handboek soldaat. Na, zestien jaar na het einde van de opkomstplicht, is er eindelijk een handboek voor ex-dienstplichtigen. Het Handboek voor de dienstplichtig soldaat b.d. richt zich op ex-dienstplichtigen die hun herinneringen aan die tijd tot leven willen brengen door te lezen over ervaringen van ruim vijftig dienstplichtigen b.d. die voor het handboek werden geïnterviewd. Wat ze vertelden is thematisch uitgesplitst over zestig rijk geïllustreerde thema’s waaronder Koude te velde, Verveling, Discipline, Legering in Duitsland, Uitzending naar Libanon, Verlof, De opkomst, Wachtlopen, Het vijandbeeld, Ouderdag, Haarlengte en Gematste baantjes.

Op de laatste zeventig pagina's van het handboek staan artikelen en reportages over onder meer de geschiedenis van de dienstplicht en wat er te doen is voor ex-dienstplichtigen in het reünie-circuit. Ook is er een reisgedeelte, inclusief fietstochten langs de kazernes van weleer.

AUTEURS
Michiel Hegener en Frank OosterboerHier onder een paar stukjes uit het Handboek voor de dienstplichtig soldaat b.d. het boek is HIER te bestellen.


Opname van TV Gelderland over de uitreiking van het boek
html5 video loop by EasyHtml5Video.com v4.0
Logo Reunieorkest
vrijwillig Reünieorkest Regiment van Heutsz
Scan de QR code
Terug naar de inhoud